Birthe's Madside

 

Ostegratinerede fiskefilet'er
Fisk, hovedret 6 - 8 pers.
  • ½ kg rødspættefilet'er
  • 1½ dl tør hvidvin
  • ½ tsk groft salt
  • 180 g rejer
  • ½ kg champignoner
  • 50 g smør
  • 2 dl piskefløde
  • 1 tsk hvedemel
  • ½ tsk groft salt
  • Hvid peber
  • Evt. lidt citronsaft
  • Gratinering:
  • 100 g revet, mild danbo
  • 2 spsk rasp
  • 25 g smør
  • Pynt:
  • Rejer
  • Tilbehør:
  • Flüte

Ovntemperatur 225g. Gratineringstid 10-20 min.

Rul fiskefilet'erne med skindsiden indad. Damp dem i en bredbundet gryde, i hvidvin tilsat salt, ca. 5 min. under låg. Læg filet'erne i et ovnfast fad. Drys rejerne over. Skær champignoner i skiver, og svits dem i smør. Hæld fløde og fiskesuppe ved, drys mel over. Kog stuvningen lidt ind. Smag til og hæld den over. Gratiner retten øverst i ovnen, til den er gylden.

Kilde: Karolines Køkken 1

Martin Koch Villefrance, 7/8-95.

 

 

Birthe's Madside