Birthe's Madside

 

Ovnbagt sejfilet med porre
4 personer
  • 4-8 pæne stykker sejfilet, ca. 700 g
  • olie til pensling
  • 4 spsk blå birkes
  • 3-4 snittede porrer
  • 2 spsk olie
  • salt og peber
  • 2 dl fiskefond eller bouillon
  • Glacerede rødløg:
  • 200 g snittede rødløg
  • 2 spsk olie
  • 1 spsk sukker
  • 2 spsk Balsamico-eddike

Skyl fiskene og dup dem tør med køkkenrulle. Pensl med olie og drys med birkes. Rist porrerne i olie, drys dem salt og peber, og kom porrerne i et ovnfast fad. Læg fiskene ovenpå. Rist rødløgene i olie på panden. Drys med sukker. Lad det smelte og karamelisere. Kog igennem med Balsamico-eddike. Fordel løgene på midten af fiskestykkerne. Hæld fiskefond ved, dæk fadet med folie og stil det i ovnen ved 200C ca. 7 min. før servering.

Tip: Retten kan tilberedes mange timer før servering.

Serveres med godt brød.

 

 

Birthe's Madside