Birthe's Madside

 

Ovnbagt torsk med citron og kartofler
Hovedretter, Ovnretter, Fisk, Kartofler, Vin m.m. - Personer: 3
  • 400 g torskestykker (frost)
  • 4 store kartofler
  • 2 tomater i skiver
  • 1 hakket løg
  • salt
  • 1 citron
  • 25 g smør
  • 1 dl tør hvidvin
  • Evt. rosmarin

Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver. Pil citronen og skær den i skiver. Smør et ovnfast fad godt, læg hakket løg og halvdelen af kartoffelskiverne i bunden, dæk med tomatskiverne og drys med salt og evt. rosmarin. Læg fisken herpå, dæk med citronskiver og øverst resten af kartoflerne. Vin og smør tilsættes, og fadet sættes i en 200 grader varm ovn til kartoflerne er møre - ca. 35 minuter. Hvis al væsken opsuges, må der hældes lidt mere ved undervejs. Serveres med grøn salat.

Kilde: Stine Hansen, 23 Aug 93

 

 

Birthe's Madside