Birthe's Madside

 

Ovnstegt fladfisk
Fisk 4 personer
  • 1 rødspætte - 1200 g - eller anden fladfisk
  • Kruspersille
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg - evt.
  • Saften af en halv citron
  • 2 spsk smør
  • 2 tomater
  • Salt - friskkværnet peber

Rens fisken, gnid den med salt og skyl den i rigeligt koldt vand. Dup den tør. Dryp den ind- og udvendig med citronsaft og drys med salt og krydderier. Fyld den med det hakkede løg og persillen. Evt. lægges et upillet hvidløgsfed i. Smelt smørret og pensl med det. Forvarm ovnen ved 200°. Læg fisken i et ildfast fad og bag et kvarters tid. Sænk så varmen til 150° og bag videre i en halv timed tid. Tomaterne kan serveres i rå kvarter med fisken - eller bage med den sidste halvdel af bagetiden. Servér med kogte kartofler.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 26-03-1996.

 

 

Birthe's Madside