Birthe's Madside

 

Ovnstegt rødfisk med appelsinpebersauce
4 personer
  • Appelsinpebersauce:

  • 3 spsk. smør,

  • 5 dl fløde 9 %

  • 1 - 1½ spsk appelsinpeber (evt. alm. stødt hvid peber sammen med saften af ca. ½ appelsin)

Rødfisken renses, skylles, og finner klippes af. Appelsin og citron blandes, og dryppes over fisken. Hvidløg og persille hakkes fint, og blandes. Rødfisken gnides både indvendigt og udvendigt med salt og appelsinpeber (evt. alm. hvid stødt peber), og fisken fyldes med halvdelen af persille og hvidløg. Resten af persillen og hvidløget lægges over fisken sammen med raspen. Det hele lægges i en stegepose og placeres i en forvarmet ovn i ca. 45 min. ved 200 grader.

Saucen tilberedes af smør, der smeltes sammen med appelsinpeber i en lille gryde, hvorefter det bages op med melet. Herefter tilsættes fløden, hvorefter der smages til med salt. Er saucen for tyk kan den tilsættes lidt vand til konsisten- sen er tilfredsstillende.

Servering: Der serveres nye små pillede/skrabede kartofler til retten. Kartoflerne pyntes med lidt persille.

Kilde: Peter Grove Munk

 

 

Birthe's Madside