Birthe's Madside

 

Pandekager med fiskefyld
Fisk, hovedretter, forretter 4 personer
  • Pandekager:
  • 125 g hvedemel
  • ½ tsk groft salt
  • 3 dl sødmælk
  • 3 æg
  • Smør til bagning
  • Fiskefyld:
  • 2 dl vand
  • 1 spsk eddike
  • 1 tsk groft salt
  • 1 laurbærblad
  • 5 peberkorn
  • 499 g rødspættefilet'er
  • 250 g champignon
  • 75 g smør
  • 5 spsk hvedemel
  • Fiskesuppe:
  • Piskefløde (ialt 4 dl)
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 150 g revet, mild danbo

Pandekager: Bland mel og salt. Tilsæt mælk, æg og smeltet smør og rør dejen godt sammen. Bag pandekagerne.

Fiskefyld: Bring vand og krydderier i kog i en gryde, og damp filet'erne under tætsluttende låg, 3-4 min. Tag dem op og skær dem i mindre stykker. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Svits dem i 1/3 af smørret og tag dem op. Smelt resten af smørret i gryden. Tilsæt melet og bag det godt sammen. Kom halvdelen af fiskesuppen og piskefløden i. Når stuvningen koger, tilsættes resten af væsken lidt efter lidt. Kog stivningen godt igennem, og smag til med citronsaft, salt og peber. Vend forsigtigt chmapignoner og fiskestykker i stuvningen. Fordel fiskestykker på pandekagerne. Bøj siderne ind over fyldet og rul dem sammen. Læg pandekagerne i et smurt ovnfast fad. Fordel den revne ost over, og gratiner retten midt i ovnen.

Tilbehør: Grøn salat, hvis pandekagerne serveres som hovedret.

Gratinering: Ca. 20 min. ved 200°.

Kilde: Karolines Køkken 2 / Henrik Holten 18/8 1995

 

 

Birthe's Madside