Birthe's Madside

 

Saltsild i flødemarinade
  • 750 g saltsild (heraf 1 med mælke, kan udelades) ??
  • ½ l vand
  • 2 laurbærblade
  • 10 hvide peberkorn
  • 2 stk allehånde
  • ½ bundt suppeurter
  • 3 skalotteløg
  • 1 spsk sennepskorn
  • 2 tsk tørret dild
  • 75 gr groft malet hvede
  • 4 spsk vineddike
  • 2 dl syrnet fløde
  • 1 dl creme fraiche

Udvanding: 1 døgn.

Sildene udvandes 1 døgn i rigeligt med vand. Sildene renses og fileteres. ½ l vand koges i 15 minutter med laurbærblade, sigtes og hældes atter i gryden. Suppegrønt gøres i stand, skylles og snittes fint. Skalotteløg pilles skæres i tynde ringe og lægges i lagen med sennepskorn, dild og suppegrønt, alt koges op. Hvede røres sammen med eddike og syrnet fløde, kommes i lagen og koges i 2-3 minutter under omrøring. Gryden tages af varmen, creme fraiche og mælke (i ganske små stykker) røres i og blandingen stilles til afkøling. En stor skål fyldes skiftevis med marinade og sildefileter i mindre stykker. Låg lægges på. Sildene trækker i min. 2 døgn under låg i køleskab. Kan holde sig i ca. 1 uge i køleskab.

 

 

Birthe's Madside