Birthe's Madside

 

Saltvandsbøf med varm tomatsky og rosenkål
Hovedretter, Fisk, Gæstemad, Røgvarer - Personer: 4
  • 600 g saltvandsfisk (*)
  • salt
  • 2 æg
  • 50 g skalotteløg
  • 60 g røget spæk
  • 1 spsk creme fraiche 38%
  • estragon
  • salt og peber
  • smør til stegning
  • rosenkål
  • vand
  • smør
  • Tomatsky:
  • 50 g skalotteløg
  • 1 spsk kapers
  • 1 fed hvidløg
  • lidt olivenolie
  • 500 g godt modne tomater
  • 1/4 dl estragoneddike
  • friskkværnet hvid peber

Fiskekødet hakkes fint med en kniv og røres sejt med lidt salt. Æg og creme fraiche røres i. Finthakket skalotteløg og estragon og røget spæk i fine tern tilsættes. Smag til med salt og peber og form farsen til bøffer. Bøfferne steges gyldne i smør, og serveres med tomatsky og rosenkål: Stilken fjernes fra tomaterne. Der skæres et kryds i tomathinden. Tomaterne blancheres og hinden fjernes. De hindefri tomater, skalotteløg og hvidløg hakkes. Svits løget i olivenolien uden at brune, og tilsæt tomaterne. Tilsæt estragoneddike og kapers, og lad skyen simre 10-15 min. I mellemtiden renses rosenkålen (mængde efter behag), halveres evt. og koges under låg i lidt letsaltet vand. Lidt smør vendes i til sidst. Tomatskyen fortyndes med lidt grøntsagsvand fra rosenkålen og smages til med friskkværnet hvid peber og evt. lidt salt. (*) F.eks. kulmule, torsk, sej eller issing.

Kilde: Stine Hansen, 23 Aug 93

 

 

Birthe's Madside