Birthe's Madside

 

Scampi Gourmet
4 personer

Fået opskriften for mange år siden af chefkokken på "Restaurant de la Bourse" i Zurich. Havde været der to dage i træk og fået det samme, hvilket glædede ham. På en kostelig blanding af tysk, engelsk og schweizerdeutsch - og en ivrig brug af ordbogen - mente vi at nå til enighed om følgende ingredienser

  • 400 g hummerhaler

  • 250 g champignon

  • 10 chalotteløg

  • 1 ds tomater

  • 4 spsk stærk ketchup

  • 1 hønsebouillonterning

  • 2 dl piskefløde

  • 50 g smør

  • 1 tsk karry

  • 1 tsk paprika

  • 2 dl hvidvin

  • lidt estragon, samt salt og peber

De fintsnittede champignon ristes (hedder på schweizisk "baehen) i 25 gr smør, finthakkede løg tilsætte. Tomater og saft passeres gennem en fin sigte ned i gryden. Den småtskårne bouillonterning kommes i sammen med salt og peber, det hele simrer lidt, hvorefter fløden kommes i.

Mens saucen langsomt koger ind, kommes 25 g smør på en opvarmet pande og karry og paprika svitses. De optøede scampi ristes, og når de er gennemristede, overhældes de med hvidvin. Scampi med vin hældes over i saucen, og efter kort tids blid kogning serveres det rygende varmt.

Servering: Ris er det eneste rigtige! Dernede blev det serveret med parboiled ris, som var formet i en stor ring og med scampien i midten. Tør hvidvin serveres til. Velbekomme!

Kilde: Carsten Just Munch

 

 

Birthe's Madside