Birthe's Madside

 

Scampi på spyd
Skaldyr 4 personer
  • 16 middelhavsrejer/scampi
  • 12 laurblade
  • 2 spsk olivenolie
  • 60 g smør
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk brandy - evt. Harald Jensen
  • 4 ansjosfileter
  • 1 spsk dijon sennep
  • 1 tsk citronsaft
  • Worcestershire sauce
  • Salt - friskkværnet peber

Træk rejerne på spyd - træspyd er bedst - med et laurblad mellem hver anden reje. Krydr med salt og peber. Læg spydene på en olieret bageform. Pensl med olie og sæt dem i en forvarmet ovn ved 180° i et kvarters tid. Pensl fra tid til anden. Smelt en tredjedel af smørret i en lille kasserolle og svits e knuste hvidløg let. Når løegt tager farve, kan det evt. kasserés og spiritussen - Harald Jensen er ikke ueffen - blandes med et par dråber worcestershire sauce ved god varme. Tilsæt resten af smørret og de afdryppede ansjoser, rør godt og justér smagen med sennep og citronsaft.

Hæld saucen op på et forvarmet fad, læg kæmperejerne på og servér rygende varme med baguette/flüte og tør hvidvin.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 04-03-1996.

 

 

Birthe's Madside