Birthe's Madside

 

Sejfilet med champignon
Hovedret, Fisk - Personer: 4
  • 600 g Sejfilet
  • 1 lille Løg
  • 250 g Champignoner
  • 20 g Smør
  • 1 spsk Mel
  • 2½ dl Fløde 13%
  • Paprika
  • Salt og peber
  • 2 spsk Rasp
  • Lidt smør
  1. Skyl og dup sejfileterne tørre. Er de store, skæres de i portionsstykker, ellers foldes de sammen en gang. Læg dem i et smurt ovnfast fad.
  2. Hak løget og skær champignonerne i skiver. Svits dem i smør nogle min., drys melet over, og spæd med fløden. Lad saucen koge nogle min og smag til med krydderier.
  3. Hæld saucen over fisken, drys med rasp og læg lidt smørklatter over.
  4. Gratinér retten i ovnen 20-30 min., til fisken føles fast.
  5. Servér med bønner og kartofler.

Kilde: Andre Dewald, 21 Oct 93

 

 

Birthe's Madside