Birthe's Madside

 

Sej med grønsager
Fish 2 personer
  • 1 porre i tynde ringe
  • 150 g fintsnittet kinakål
  • 250 g sejfilet
  • ½ tsk groft salt
  • Sauce:
  • 2 spsk hvedemel
  • 1/4 l mælk
  • 50 g mild danbo 30% i tern
  • ½ tsk revet muskatnød
  • ½ tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • Tilbehør:
  • Løse ris eller groft brød

Kogetid: Ca. 6 min ved fuld effekt.

Læg halvdelen af porrer og kinakål i bunden af 2 firkantede skåle (ca. 10*18 cm). Del fisken i 4 stykker og læg dem oven på grønsagerne. Drys lidt salt på. Fordel resten af grønsagerne over fisken og drys resten af saltet på. Saucen: rør hvedemel til en jævning med lidt af mælken i en tykbundet gryde. Tilsæt resten af mælken og osten. Kog saucen godt igennem til osten er smeltet. Smag den til med muskatnød, salt og peber. Fordel saucen over fadene. Dæk fadene med plastfilm og kog retten i mikrobølgeovnen.

Tips: Sejfilet kan erstattes af torskefilet. 1 fad af gangen i mokrobølgeovnen: 4 min. ved fuld effekt. Ostesaucen kan erstattes af 3 dl færdigfremstillet mornay sauce.

 

 

Birthe's Madside