Birthe's Madside

 

Sesamstegt rødspætte med koriander-kokossauce og agurkesalat
4 personer
  • 4 rødspætter, flåede og rensede
  • 1 ps sesamfrø, ca. 100 g
  • 1 bdt friske koriander
  • rød chili
  • 1 ds usødet kokosmælk
  • 50 g usødet peanutbutter
  • saft fra 2 limefrugter
  • 2 spsk Nam Pla (Thailandsk fiskesauce)
  • 1½ dl vindruekerneolie til stegning
  • Agurkesalat:
  • 1 dl sukker
  • 1 dl risvinaigre
  • 1 dl vand
  • 2 spsk Nam pla
  • 1 agurk
  • rød chili
  • 200 g Jasminris

Start med agurkesalaten. Sukker, risvinaigre, vand og Nam Pla blandes sammen. Agurken flækkes, kernerne skrabes ud og den skæres i skiver ca. 2 mm. tykke. Chilien befries for kerner, hakkes fint og tilsættes lagen sammen med agurken. Lad det stå i køleskab mindst 1 time, gerne natten over. Rødpætterne vendes i sesamfrø og steges på en pande med vindruekerneolie, ved middelvarme så sesamfrøene ikke brænder og bliver bitre. Start med at stege dem på oversiden først. Imedens laves saucen:

Kog kokosmælk op med peanutbutter. Hæld den i en blænder og mix det med koriander, limesaft, Nam Pla og halvdelen af chilien (uden kerner). Hæld det hele tilbage i gryden og varm det forsigtigt op uden at det koger, så mister saucen farven og kan smage bittert. Serveres til rødspætten sammem med agurkesalaten og de kogte ris. Pynt evt. rødspætten med fintsnittede chili.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside