Birthe's Madside

 

Sild i sennepsauce
Fisk 4 personer
  • 2 store sild
  • 3 spsk franskbrødskrummer
  • 1 tsk hakket kruspersille
  • 4 spsk smør
  • Olie
  • 3 spsk hvedemel
  • 4 dl mælk
  • Sauce:
  • 1 spsk sennepspulver
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk brunt sukker
  • Citronsaft - reven usprøjtet citronskal
  • Salt - friskkværnet peber

Rens sildene, fjern benene og dup fisken tør. Læg brødkrummerne, persillen og den revne skal af en halv citron i en skål. Pres citronsaft over. Smag til med salt og peber. Smelt 2 spsk. smør og rør det i - blandingen skal være fugtig, men kornet. Fyld den i sildene og luk med tandstikkere. Skær et par skråsnit i sildene. Pensl med olie og pak dem hver for sig i alufolie. Sæt dem i forvarmet ovn ved 200° i 30 - 40 minutter. Smelt 2 spsk. smør og rør melet i. Rør og lad det koge op i et minut. Rør så mælken i. Pisk, så saucen bliver lind. Kog op, og småkog i 2 - 3 minutter. Smag til med salt og peber. Bland sennepen med eddiken før den tilsættes saucen. Tilsæt evt. farin og smag til med salt og peber. Servér saucen for sig med kogte kartofler eller galettes lyonnaises.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 25-03-1996.

 

 

Birthe's Madside