Birthe's Madside

 

Skånske rødspætter
4 personer

Sovsen bliver bedst hvis den laves nogle timer i forvejen.

  • 8 rødspættefileter

  • ¼ kg champignoner i skiver

  • 20 g margarine

  • 1 spsk mel

  • ½ liter fløde

  • 1 peberfrugt i tern

  • 2 tomater i både

  • evt. 15 oliven i skiver

  • 3 spsk klippet dild

  • estragoneddike

  • salt, peber, timian

  • æg og rasp

Rødspættefilterne drysses med salt, peber og lidt timian på bagsiden. Skindsiden vendes i æg og rasp, rulles sammen fra halen, lægges i et smurt ildfast fad og sættes i ovnen 15-20 min. ved 225°.

Sovs: Champignon svitses, til det meste af væden er dampet væk (ikke brunes), kom mel i, bages op med fløden, grøntsagerne kommes i, smages til og hældes varm over fiskene.

Server brød til.

Kilde: Birgitte Degn

 

 

Birthe's Madside