Birthe's Madside

 

Skaldyrstærte
4-6 personer

Arbejdstid: 30 minutter

Hviletid: 30 minutter

Bagetid: Ca. 40 minutter

fryse-egnet

  • Tærtebund:

  • 175 g mel

  • 125 g smør

  • 1 knivspids salt

  • 3 spsk koldt vand

  •  

  • Fyld:

  • 200 g rejer

  • 200 g krebsehaler

  • 3 æg

  • 2½ dl fløde

  • salt

  • peber

  • reven muskat

Begynd med tærtebunden: Smuldr smør i melet. Tilsæt salt og koldt vand og ælt hurtig dejen sammen. Læg dejen koldt ½-1 time. Rul dejen uid og beklæd en tærteform, ca. 22 cm i diameter, med den. Prik bunden med en gaffel. Forbag tærtebunden ca. 10 minutter ved 200 grader. Fordel rejer og krebsehaler over bunden. Pisk æg og fløde let sammen. Krydr med salt, peber og reven muskat og hæld det over tærtebunden. Bag tærten yderligere ca. 30 minutter ved 200 grader.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside