Birthe's Madside

 

Slethvar med smørdampet salat
Fisk, salater 4 personer
  • 25 g smør
  • 4 spsk rasp
  • 1 tsk revet citonskal
  • 1 tsk herbes de provence
  • ½ tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 2 flåede slethvarer ( 600g)
  • Smørdampet salat:
  • 25 g smør
  • 350 g fine, frosne ærter
  • 150 g forårsløg i tynde skiver
  • ½ tsk groft salt
  • 100 g revet hovedsalat
  • Tilbehør:
  • Groft brød.

Stegetid: Ca. 20 min ved 225°.

Skær smøret i mindre stykker og smuldr det en i blanding af rassp, citronskal, herbes de provence, salt og peber. Skyl og rens fiskene. Del hver fisk i to dele på langs. Skyl fiskene igen og læg dem i et smurt ovnfast fad. Fordel smørblandingen over fiskene og tryk let med en paletkniv, så blandingen hænger fast. Steg fiskene midt i ovnen.

Smørdampet salat: Smelt smørret i en gryde og tilsæt de frosne ærter, forårsløg og salt. Kog grønsagerne ved jævn varme og under låg i ca. 4 min Tag gryden af varmen og vend forsigtigt salaten i. Server straks.

Tips: I stedet for slethvar kan anvendes rødspætte.

Kilde: Karolines Køkken 5.

 

 

Birthe's Madside