Birthe's Madside

 

Sødsur rødfisk med stegte ris
4personer
  • 400 g Danefrost rødfiskfileter
  • Marinade:
  • 1æggehvide
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk sherry
  • 1 spsk kartoffelmel
  • olie til friturestegning
  • Sauce:
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk sesamolie
  • 1-2 tsk reven frisk ingefær
  • 1 tsk hakket rød chili
  • 2 spsk ketchup
  • 1 dl vand
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk sukker
  • Stegte ris:
  • 200 g rå tigerrejer
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 tsk honning
  • 2 porrer
  • 2 spsk soyasauce
  • kogt ris af 240 g parboiled ris
  • Tilbehør:
  • 4 skiver brød
  • Pynt:
  • ½ mangofrugt

Fiskefileterne skæres i 3cm tykke stave. Marinaden piskes sammen. Fisken og marinaden kommes i en plastpose og trækker i køleskab 30 minutter. Fisken dybsteges indtil den er gylden, ca. 3 minutter og afdryppes på køkkenrulle. Skalotteløg og hvidløg hakkes og svitses i wok eller på stegepande – uden at tage farve. De øvrige ingredienser tilsættes og saucen koges 3 minutter. Fisken kommes op på en tallerken, pyntes med mango og saucen hældes over. Tigerrejerne pilles og svitses i olie og honning indtil de er gennemstegte og tages op. Porrerne skæres i strimler og svitses. Soya sauce og ris tilsættes og varmes igennem. Rejerne vendes ned i risen.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 5

 

 

Birthe's Madside