Birthe's Madside

 

Sømandskonens muslinger
4 personer
  • 2-2½ kg blåmuslinger

  • 4 skalotteløg

  • 2 fed hvidløg

  • 25 g smør

  • 3 stilke persille

  • 1 stilk timian

  • 1 laurbærblad

  • 2 dl tør hvidvin

  • 1 dl piskefløde

  • salt

  • friskkværnet peber

Børst muslingerne godt under koldt rindende vand med en stiv børste. Er der muslinger imellem, der ikke er helt lukkede , Kan de banke dem mod bordkanten. Lukker muslingerne ikke, skal de kasseres. Pil og hakt skalotteløg og hvidløg. Binde persille, timian og laurbærblad sammen med st stykke bomuldstråd. Svits løgene i en stor gryde i smørret. Tilsæt krydderbuketten og hvidvin og bring det i kog. Tilsæt muslingerne og damp dem ved stærk varme under låg i ca. 5-6 minutter. Ryst gryden af og til, så muslingerne dampes ensartet. Tag muslingerne op af gryden med en hulske og hold dem varme i en skål under folie. Si lagen gennem et klæde eller et stykke pladevat, så evt. sande ikke kommer med i saucen. Kog lagen lidt ind under låg. Kom piskefløden i, varm den igennem og smag til med salt og peber. Kom muslingerne tilbage i gryden og server dem straks sammen med flutes.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside