Birthe's Madside

 

Sømandskonens muslingesuppe
Skaldyr 4 personer
  • 1 kg blåmuslinger
  • 1 mellemstort løg
  • 2 skalotte løg
  • 1 spsk hakket peersille
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 dl tør hvidvin
  • evt. en pris cayennepeber
  • 1 kvist timian
  • 1 laurblad

Børst muslingerne grundigt under koldt vand. Kassér åbne muslinger. Hak løg, persille og hvidløg og kom dem i en stor gryde sammen med olien og hvidvinen - evt. en anelse cayennepeber, lidt timian eller et laurblad. Bring gryden i kog og kast muslingerne i under låg. Rør rundt et par gange, til muslingerne er dræbt og har åbnet sig. Ca. fem minutter rækker. Sørg for at alle muslingerne får lige megen varme - ellers bliver nogle for seje og andre for rå. Lukkede muslinger kasseres, resten serveres rygende varme med (hvidløgs) flüte og en tør hvidvin.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 02-03-1996.

 

 

Birthe's Madside