Birthe's Madside

 

Sommermakrel med dildsovs
Fisk, hovedretter 4 personer
  • 1 blomkål
  • 2 røgede makreller
  • 1 lille salathoved
  • 500 g kogte, kolde kartofler
  • 2 tomater
  • Dildsovs:
  • 3½ dl cremefraiche, 18%
  • 3 tsk friskhakket dild
  • 1 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber

Kog blomkålen i letsaltet vand, ca. 10 min., Og afkøl den i mindre stykker. Rens makrellen og skær (del) den i mindre stykker. Anret salatblade i et fladt fad, og læg herpå blomkål, kartofler i skiver, tomatbåde og makrel.

Sovs: Bland cremefraiche med dild og smag til med salt og peber. Hæld ved serveringen lidt af salatsovsen over blomkålen og server resten i en skål for sig. Pynt med dildkviste.

Kilde: Karolines Køkken 2 Henrik Holten 6/8 1995).

 

 

Birthe's Madside