Birthe's Madside

 

Sommerret med makrel
  • 2 pæne makreller
  • Fiskebouillon:
  • 2 dl vand
  • 1 dl eddike
  • 5 hele peberkorn
  • salt
  • 1 laurbærblad
  • 2-3 stilke persille
  • Endvidre:
  • 250 g små løg
  • 4-8 gulerødder
  • 1 bundt dild
  • 1 citron
  • ca. 50 g smør

Udben makrellen eller få fiskehandleren til at gøre det. Kog fiskebenene i vand og eddike, der er tilsat peberkorn, salt, laurbærblad og persille. Læg makrelfileterne i et smurt ovnfast fad. Krydr med salt og peber og kom de pillede løg og gulerødder- hele, små eller større skåret i mindre stykker- samt dildkviste ved. Kom den siede fiskebouillon og citronsaft ved og lidt smørklatter øverst. Dæk med folie og sæt fadet i ovnen ca. 45 minutter ved 200 grader. Giv små kartfler eller flutes til.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside