Birthe's Madside

 

Søtunge Walewska
Hovedret, Fisk - Personer: 4
  • 8 søtungefileter (ialt 800 g)
  • 1 dl tør hvidvin
  • 1 dl fiskebouillon
  • salt og peber
  • Sauce:
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk mel
  • væde fra fisken
  • 1½ dl piskefløde
  • salt og peber
  • væde fra 1 lille dåse trøfler
  • 1 æggeblomme
  • 50 g revet Emmentalerost
  • Garniture:
  • 25 g trøfler i skiver, lille dåse
  • 300 g kød fra 1 lille kogt hummer

Læg fiskefileterne side om side, rullet sammen i et smurt ildfast fad. Hæld vin og bouillon ved. Drys med salt og peber, og dæk med begepapir. Bag i en forvarmet ovn på 200° i 8-10 min., til fisken akkurat er bagt. Tag fadet ud, og hæld forsigtigt væden fra til sauce. Stil fisken tildækket i fadet. Tilbered en opbagning af smør, mel og væde fra fisken. Tilsæt fløde og trøfler, og kog igennem. Smag til. Tag gryden fra varmen, og rør æggeblomme og ost i saucen. Læg stykker af trøffel og hummer på fiskefileterne (gem lidt til pynt), og dæk fisken med saucen. Stil fadet tilbage i ovnen, ligeledes på 200°, til overfladen på saucen netop størkner uden at tage farve. Servér fisken pyntet med trøffel- og hummerskiver.

Kilde: Andre Dewald, 14 Aug 93

 

 

Birthe's Madside