Birthe's Madside

 

Søtunge med røget laks
Fisk, hovedret, ovnret 4 personer
  • 4 portionsfisk-søtunge, rødspætte eller rødtunge
  • 2 skiver røget laks
  • 1 citron, saften fra
  • 1 dl cremefraiche
  • 1 æggeblomme
  • Salt, peber, smør/margarine

Bed fiskehandleren flå fiskene og tage rygbenet ud. Læg ½ skive laks ind istedet for rygbenet i hver fisk. Læg fiskene ved siden af hinanden i et stort ovnfast fad, dryp med citronsaft og læg nogle smør/margarineklatter på - vent med saltet, laksen er salt. Dæk fadet med alufolie og sæt det i en 175° varm ovn i ca. 15 min. Hæld skyen forsigtigt fra i en sovsegryde, pisk crmefraiche og æggeblomme sammen og pisk blandingen i fiskeskyen over jævn varme. Når sovsen jævner - den må ikke koge - smages den til med salt og peber og hældes tilbage over fisken i fadet, som sættes tilbage i en nu 225° varm ovn i ca. 10 min. Server med flütes og citronbåde. Giv en grøn salat til.

Kilde: Birgit Siesby, Fiskekogebogen

 

 

Birthe's Madside