Birthe's Madside

 

Spansk klipfisk
Fisk 4 personer
  • 500 g klipfisk
  • 8 kartofler
  • 3 løg
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 dl olivenolie
  • evt. kvart chili
  • evt. cayennepeber
  • 6 tomater
  • Evt. Salt

Klipfisken udvandes i et døgn - skift vand et par gange

Skær klipfisken i strimler som pommes frites. Skær løg og kartofler i skiver. Læg skiftevis lag af fisk, kartofler og løg i en kasserolle. Hæld tomatpuré ved og drys med en anelse cayennepeber. Pas på, at ingen chilifrø kommer med i gryden - fjern chilien før serveringen. Hæld 4 dl vand og olie ved og kog en halv times tid ved svag varme. Skær tomaterne i kvarter og læg dem ved. Lad gryden koge yderligere ti - tolv minutter. Servér rygende varm med baguette/flüte til. Den portugiseske hvidvin - Vino Verde er selvskreven.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 05-03-1996.

 

 

Birthe's Madside