Birthe's Madside

 

Spinatfisketerrine med stenbiderrogn
Forret, Fisk, Mikrobølge - Personer: 4
  • Fiskefars:
  • 300 g torskefilet u/skind og ben
  • 1 tsk salt
  • 1 dl fløde 13%
  • 3 spsk mel
  • 1 bundt persille
  • 1 æggeblomme
  • 1 æg
  • 25 g blødt smør
  • 1 dl piskefløde
  • 200 g frisk spinat
  • Sauce:
  • 1 dl mayonnaise
  • 1 dl creme fraiche
  • ½ dl sød chili
  • salt
  • 2 finthakkede skalotteløg
  • lidt klippet dild
  • hvid peber
  • Pynt:
  • 250 g renset frisk stenbiderrogn

Fiskekød, salt og lidt fløde 13% blendes i kort tid i food-processoren. Resten af fløde 13% tilsættes efterhånden. Æggeblommen tilsættes og det hele æg lidt efter lidt. Smør og mel tilsættes. Piskefløden piskes og vendes i farsen. Spinat og persille hakkes groft og blandes i fiskefarsen. Fiskefarsen kommes i en smurt, aflang form (ca. 1 liter) der dækkes til. Tilberedes i microbølgeovnen ved fuld effekt i 3 min. og halv effekt i ca. 3 min., til farsen er akkurat stivnet. Ingredienserne til saucen blandes. Serveres hel på et fad eller portionsanrettet i skiver. Pyntes med dild og stenbiderrogn.

Kilde: Andre Dewald, 04 Aug 93

 

 

Birthe's Madside