Birthe's Madside

 

Spinatroulade med røget laks
8 personer

Nem.

Spinaten blancheres og presses fri for væde. Blendes med smør. Æggeblommer piskes godt og røres i. Citronskal, salt, peber og muskatnød tilsættes. Æggehvider piskes stive og vendes i spinatmassen. Massen smøres ud på et stykke smurt bagepapir ca ½ cm tykkelse. Bages ca 10 min v 200 g. Skal føles fast men ikke tør. Efter bagning dækkes spinaten til med et fugtigt viskestykke.

Fyld: Ost røres med creme fraiche.Hk. laks,dild,salt og peber tilsættes. Spinatmassen lægges på bagepapir med bunden opad. Oste/lakse massen smøres på spinatpladen. Det hele rulles sammen og pakkes ind i bagepapiret. Hviler i køleskab mindst 3 timer men gerne til næste dag.

Servering: Ved servering skæres rouladen i tynde skiver og pyntes med citronspringer, tomatbåd og en dildkvist.

Kilde: Christine J. Overton

 

 

Birthe's Madside