Birthe's Madside

 

Sprøde indonesiske rejer med hot sauce
4 personer
  • 400 g store rå rejer
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • 2 spsk indonesisk soya
  • 1 lille tsk flormelis
  • 2-3 blade fillodej
  • æggehvider til pensling
  • olie til stegning
  • citronbåde
  • Sauce:
  • 1 dl ketchup
  • 1 spsk indonesisk soya
  • ½ spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl lys bouillon
  • 1 tsk majsstivelse
  • 1 tsk sesamolie
  • ½ finthakket rød peberfrugt
  • salt
  • peber

Pil rejerne, men lad det yderste af halen blive siddende. Bland soya, spidskommen og flormelis, drys det over rejerne og lad dem trække 30 minutter.

Sauce: Bland ketchup og soya. Svits de hakkede hvidløg i en lille gryde i olie. Tilsæt ketchupblandingen og lad det lige koge op. Rør bouillon og majsstivelse sammen og hæld det i saucen. Varm den igennem, til den er jævn og tag gryden fra varmen. Kom sesamolie og peberfrugt i saucen og smag til med salt og peber. Køl saucen af. Skær filodejen i 5-6 cm brede strimler, alt efter hvor store rejerne er. Pak hver reje ind i dejen, så halen er synlig, der skal to lag dej om hver reje. Klip resten af dejen af og fortsæt med den næste reje. Læg straks de indpakkede rejer under et fugtigt viskestykke. Pensl rejer med æggehvide og steg dem gyldne og sprøde på panden i olie. Server rejerne varme med den krydrede sauce.

TIP: Fugtig filodej. Filodej er så tynd, at pladerne tørrer ud, så snart de er taget ud af pakken. Tø dejrulle op, tag de stykker fra som man skal bruge og læg dem under st fugtigt viskestykke. Læg resten af dejen tilbage i fryseren. Det er ikke altid nødvendigt at folde alle plader ud, man kan bare skære firkanter eller strimler af den halvåbne rulle.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 4

 

 

Birthe's Madside