Birthe's Madside

 

Stegte ål med kartofler og persillesovs
4 personer

Kredslægens Ål fra Faaborg.

  • 2 kg ål

  • ca 75 g margarine

  • 50 g rasp

  • 50 g mel

  • 1 æg

  • 50 g smør

  • salt og peber

  •  

  • Tilbehør:

  • 1 kg kogte kartofler

  • persillesovs

Finnerne klippes af de flåede ål,og de skæres i passende stykker Herefter vendes de i mælk,rulles i mel,vendes i et pisket æg og derefter i rasp med salt og peber. 50 gram margarine smeltes på panden Ålene steges heri til de er lysebrune. Samtidigt smeltes 50 gram smør i en bradepande ved 170 grader i ovnen. De stegte ålestykker lægges i bradepanden efterhånden som de er brune (ca 15 min i ovnen).

Kilde: Olga Rasmussen Faaborg - Jette Nygaard Guttesen

 

 

Birthe's Madside