Birthe's Madside

 

Stegte rødspætterfileter med citronskiver og stuvede grønne bønner
  • 4 rødspættefileter
  • salt
  • 1 æg
  • 1 dl rasp
  • 75 g margarine
  • 400 ggrønne bønner (frost)
  • 50 g smør
  • 50 g mel
  • 6 dl mælk
  • 2 dl vand fra bønnerne
  • Tilbehør:
  • nykogte kartofler
  • citronskiver

Drys rødspættefileterne med salt og lad dem trække hermed i 10 minutter. Pisk ægget sammen med en gaffel. Vend hver filet i æg og så i rasp. Brun dem i den meget varme margarine og vend dem straks. Lad dem få 4 minutter, efter de er vendt. De optøede bønner koges i 4 dl letsaltet vand i 5 minutter. Bag smør og mel sammen, spæd med mælken og lad det koge igennem, inden de 2 dl vand fra bønnerne kommes i. Vend bønnerne i stuvningen og smag til med salt. Server de nystegte fileter sammen med bønner, kartofler og citronskiver.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 4

 

 

Birthe's Madside