Birthe's Madside

 

Stegte sild med sennepssauce
4-6 personer
  • 500 g sildefileter
  • 2-3 spsk mel
  • salt, peber
  • 20 g margarine til stegning
  • Sennepssauce:
  • 1 spsk fiskesennep
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk vineddike
  • 2 spsk olie
  • ½ tsk salt
  • 2 spsk vand
  • Pynt:
  • lidt fintsnittet porre
  • klippet dild
  • Tilbehør:
  • groft brød

Sildefileterne deles i hver 2 fileter. Sildene vendes i mel tilsat salt og peber, steges på panden 2-3 min. på hver side og afkøles.

Sennepssauce: Ingredienserne piskes sammen. Sildene lægges på et fad, saucen hældes over. Porre og dild fordeles oven på saucen. Trækker i køleskab 5-8 timer, gerne til næste dag. Sildene kan holde sig 2-3 dage i køleskab.

Energi: 7620 kilojoule fordelt på 26% fra protein, 43% fra fedt, 31% fra kulhydrat.

Kilde: Fisk fra Brugsen

 

 

Birthe's Madside