Birthe's Madside

 

Stegt hellefisk med peberrodssauce
Hovedret, Fisk - Personer: 2
  • 400 g fersk hellefisk - anden fisk kan også bruges
  • salt og peber
  • 1 spsk mel
  • smør til stegning
  • Sauce:
  • 2½ dl fløde
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk friskrevet peberrod
  • salt
  • Tilbehør:
  • 1 lille gul courgette
  • 1 lille grøn courgette
  • løse ris - eller kogte kartofler

Drys fisken med salt og stil den i køleskab 1-2 timer før den skal bruges. Det fremhæver fiskens fine smag. Del de rensede courgetter på langs, og skrab det bløde frugtkød ud. Skær courgetteskallerne i små terninger, og stil dem til side. Lige inden serveringen koges de i letsaltet vand 2 min. Kog fløden let tyk med hvidløg og halvdelen af peberroden. Rør konstant (meget vigtigt!), si saucen, og smag til med salt og resten af peberroden. Fisken drysses med peber, vendes let i mel, steges straks i gyldent smør og serveres med saucen og de letkogte courgetteterninger.

Kilde: Andre Dewald, 04 Aug 93

 

 

Birthe's Madside