Birthe's Madside

 

Stegt hornfisk
Fisk, dressing, salater, hovedretter 4 personer
  • Dressing:
  • 3½ dl syrnet fløde 9%
  • 1 tsk stødt koriander
  • ½ tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • Salat:
  • 200 g pillede appelsiner i både
  • 200 g fintsnittet hvidkål
  • 125 g æble i tynde både
  • Stegt hornfisk:
  • 400 g udbenede hornfisk
  • 1 spsk sød, mild sennep
  • 2 spsk rugmel
  • 1/4 tsk groft salt
  • 25 g smør
  • Tilbehør:
  • Kartofler

Dressing: Smag syrnet fløde 9% til med koriander, salt og peber. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Salat: Fjren hinderne fra appelsinbådene. Læg hvidkål i et fladt fad og fordel herpå appelsin- og æblebåde. Hæld dressingen over salaten og stil den tildækket i køleskabet.

Stegt hornfisk: Halver hornfiskene på tværs. Pensl kødsiden med sennep. Fold hornfiskene på tværs og luk dem med en kødnål. Vend dem i en blanding af rugmel og salt. Lad smørret gyldne på en pande og steg hornfiskene ca. 5 min på hver side.

Tip: I stedet for hornfisk kan anvendes sild.

Kilde: Karolines Køkken 5.

 

 

Birthe's Madside