Birthe's Madside

 

Stegt hornfisk med nye kartofler og persillesovs
  • 4 hornfisk a ca. 500 g
  • salt
  • 1 dl mel
  • 100 g smør
  • Persillesovs:
  • 6 dl økø-letmælk
  • 50 g smør
  • 50 g mel
  • salt
  • 1 dl letsnittet persille
  • Tilbehør:
  • kogte nye kartofler
  • citronbåde af 1 citron

Skær hoved og hale af hornfiskenne. Skrab det størknede blod og hinder ud langs med benet. Gnid godt efter med groft salt og skyl dem godt i koldt vand.Del hver fisk i 3 stykker, drys dem med salt og lad dem trække 30 minutter. Hæld melet i en plastpose, kom hornfiskstykkerne i og ryst dem, så de bliver paneret i melet. Varm smørret på panden, til det holder op med at bruse. Kom hornfiskstykkerne på, lad dem brune, vend dem rundt, til de er smuke brune. Skru ned og lad dem stege ved svag varme i 5 minutter på hver side. De skal steges ved svag varme , når de er brúnet, ellers bliver de tørre.

Persillesovs: Smelt smørret, rør melet i, spæd med mælken og lad sovsen koge igennem i 2 minutter. Rør persillen i og lad det koge op. Smag til med salt. Server fisken straks, garner med citronbåde og giv kartofler og persillesovs til.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 4

 

 

Birthe's Madside