Birthe's Madside

 

Stegt sild med forårsgrønt og krydderurtesauce
Hovedretter, Fisk, Gæstemad, Div. urter - Personer: 4
  • 8 friske sild
  • rugmel til panering
  • salt
  • olie til stegning
  • 12 små nye gulerødder
  • 12 friske asparges
  • finthakkede krydderurter
  • Tilbehør:
  • nye kartofler
  • hakket persille

De rensede sild befries for ben og krydres med salt. Bukkes sammen, vendes i rugmel og steges i (hjertevenlig) olie, 3-4 min. på hver side, til de er gyldenbrune. Kog gulerødderne skånsomt, så de forbliver sprøde. Asparges koges i spilkogende vand, ca. 2-3 min. Krydderurtesaucen er en god fiskefond, som koges jævn med fløde (forhold 1:1) og smages til med salt og peber og slutteligt tilsættes finthakkede krydderurter såsom estragon, purløg eller dild, alt efter smag. Serveres med nye kartofler og hakket persille.

Kilde: Stine Hansen, 23 Aug 93

 

 

Birthe's Madside