Birthe's Madside

 

Svenske, stegte saltede sild med porremousse
4 pers.
  • 4 saltede sild
  • Til panering:
  • 1 æg
  • rasp
  • hvedemel
  • smør til stegning
  • Serveres med porremousse:
  • 2 porrer
  • ½ dl kaffefløde
  • 1 spsk smør
  • lidt salt
  • evt. muskat
  • Pynt:
  • hakkede rødløg

De renser spegesildene og lægger dem i koldt vand ca. 12 timer. Tages op, skylles, fileres og skindet fjernes, hvorefter sildefileterne tørres godt.

Parat har De: Det sammenpiskede æg, rasp og mel.

Først lægges sildefileterne i hvedemel, der skal dække godt, derefter i det sammenpiskede æg og til sidst i raspen og så på stegepanden i letbrusende gyldent smør. Ryst panden og steg sildefileterne 3 min. på hver side. Serveres varme med de hakkede rå løg som pynt og en velsmagende porremousse: Hertil skæres de velrensede porrer i mindre stykker, de lægges i kogende vand og småkoger, til de er meget møre, med lidt salt. Tages op uden væde, de hakkes eller blendes og kommes tilbage i gryden med smør, fløde og evt. lidt muskat. Smager frisk og godt til de stegt sild.

Kilde: www.hoi.mobilixnet.dk - Birthes Madside - Mad/Bag lille 2

 

 

Birthe's Madside