Birthe's Madside

 

Svensk torskefad
8 personer - Mættende hovedret.
  • 1½ kg torskefileter

  • saft af 1 citron

  • 250 g frosne ærter

  • 1 bk champignons friske

  • 6 gulerødder

  • 1 ds asparges

  • salt/peber

  • 1 bt. persille

  • 5 æggeblommer

  • ½ l piskefløde

  • 6 spsk rasp

  • 6 spsk revet ost (emmentaler el. danbo)

2 ovnfaste fade smøres.

Torskefileterne skæres i passende store stykker der dryppes med citronsaft, og disse lægges lagvis i de ovnfaste fade på skift med grøntsagerne.

Den klippede persille drysses over.

Retten overhældes med æggeblommerne, der er pisket med salt, peber og piskefløde.

Til sidst strøs med rasp, revet ost, og smørklatter fordeles henover.

Bages i ovn ca. ¾ time ved 220°.

Serveres med pillede aspargeskartofler samt flütes.

Kilde: Gurli Lautrup

 

 

Birthe's Madside