Birthe's Madside

 

Torskefad med øl
3-4 personer

Vi ved alle, at lidt rødvin eller hvidvin er med til at forhøje smagen i en lækker ret. Men alt for sjældent bruger vi øl som smagsgiver. Her er et forslag.

Løgene hakkes og svitses let i smør, uden at de tager farve. 4 dl øl hældes ved og koges ind til det halve.

Torskeskiverne, ca 2 cm tykke, vendes i mel. Smør smeltes på en pande og torskeskiverne steges kort, så de lige tager farve på hver side. Derefter lægges de i et ildfast fad og dækkes af løgene, ølskyen og de hakkede corcichons og citronskiver uden kerner. Fadet krydres med med salt, peber og et lidt revet muskat. Yderligere væde hældes ved, halvt fløde og halvt øl, dog ikke så meget, at det dækker.

Fadet dækkes med folie og torsken koges i ovnen ved 175 gr i 12-15 min alt efter skivernes tykkelse.

Servering: Små nye kartofler smager dejligt. Gæt, hvad der skal drikkes til!

Kilde: Carsten Just Munch

 

 

Birthe's Madside