Birthe's Madside

 

Torskeret med creme fraiche-sauce
Hovedret, Fisk, Rejer - Personer: 6
  • 3/4 kg Til 1 kg kogt, kold torsk
  • Sauce:
  • 3 ½ dl Creme fraiche
  • 2 tb Ravigottesauce eller sød fransk sennep
  • ½ ts Groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 ts Bearnaiseessens
  • 1 ts Sukker
  • 1 dl Piskefløde, pisket til skum
  • Pynt:
  • 100 g Rejer
  • 100 g Caviar
  • 3 Hårdkogte æg
  • 1 bn Karse
  • Tilbehør:
  • Flüte

Anret torsken i et fad. Rør creme fraich sammen med alle ingredienser, på nær flødeskum, der vendes i til sidst. Smag saucen til og hæld den over torsken. Pynt med rejer, caviar, æg skåret i skiver samt karse.

Tips: Torsk der skal anvendes kold, må koges i en god kogelage (se opskrift for Kold fiskeanretning). Lav kogelage af 1 liter vand til ovennævnte portion torsk. Skær torsken i skiver og kog dem et par min. Sluk for gryden og lad fisken stå og trække 7-8 min. under låg.

 

 

Birthe's Madside