Birthe's Madside

 

Torskerogn med flødekartofler og spinat
  • 500 g frisk torskerogn

  • 1 liter vand

  • 400 g kogte pillekartofler

  • 50 g smør

  • 50 g mel

  • 6 dl mælk

  • 1½ dl piskefløde

  • 100 g hele spinatblade

  • salt

  • peber

  • 1 citron

  • 2 tomater

Pak rognen ind i bagepapir, der rulles sammen i begge ender og lukkes godt til. Kog den ved svag varme i 30 minutter. Sluk og lad den trække 15 minutter. Bag smør og mel sammen. Bring mælk og fløde i kogh i en anden gryde og hæld det hele i opbagningen. Pisk, til saucen er jævn, og smages til med salt og peber. Skyl spinatblade og damp dem 2-3 minutter i de4t vand der hænger ved. Vend kartoflerne i saucen og fordel spinaten over. Skær rognen i pæne skiver og garner med citronbåde og tomattreninger. Server straks.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside