Birthe's Madside

 

Torsk i hvidvin
4 personer
  • 4 stykker torsk

  • ½ fl. hvidvin

  • 75 g smør

  • citron

  • persille

  • muskatnød

  • salt & peber

  • 2 tvebakker

  • små kartofler

  • 2 porrer

  • cremefraiche 38%

  • sukker

  • peberrod

Smør et ildfast fad og læg torskestykkerne i, drys med knuste tvebakker, revet muskatnøg, salt og peber. Hvidvinen hældes ved sammen med citronsaft efter smag. Fadet sættes i ovnen ved 225° og når væden begynder at koge slukkes for varmen, og fisken står endnu 10 min i ovnen.

Serveres med små hvide kogte kartofler og småstrimlet porre der kun lige har fået et opkog.

Kan yderligere serveres med peberrodsauce. Brug væden fra torsken, kog ind og tilsæt cremefraiche. Kom lidt sukker i og revet peberrod.

Kilde: Erik Lauritsen

 

 

Birthe's Madside