Birthe's Madside

 

Torsk o æ fa'
4 personer
  • 1½ kg torsk (evt. 600 g torskefilet)
  • 1 kg muslinger
  • 1 dl hvidvin
  • Suppe:
  • 1 laurbærblad
  • 1 løg
  • ca. 8 sorte peberkorn
  • smør
  • mel

Torsken renses og skæres i tykke skiver. Der koges torskesuppe på torskehovedet og halestykket, der koger i en smule vand tilsat laurbærbladet, løget og peberkornene. Muslingerne koges for sig og vandet gemmes.

Der laves en sovs af 1½ dl muslingesuppe, 1½ dl muslingesuppe, 1½ dl torskesuppe, 1 dl vin, 3 spsk smør og ca. 5 spsk mel. Smørret smeltes, og melet røres i. Derefter tilsættes suppen og vin, og der smages til med salt. Sovsen skal være tyk, da torsken afgiver væde.

Torskestykkerne lægges i et smurt ildfast fad. Muslingerne anbringes mellem fiskestykkerne og ovenpå. Sovsen hældes over, og et par smørklatter lægges ved. Retten bager i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. ½ time.

 

 

Birthe's Madside