Birthe's Madside

 

Tytte's Karrysild
1½ liters patentglas!

Hvert efterår samles min familie (fætre, kusiner, onkler og tanter) + venner og tager ud og pirker sild på øresund. Som regel kommer vi hjem med voldsomt mange sild og det har affødt en del eksperimenteren. Dette er et af de mere vellykkede!

  • 8 fileter af gode fede, hjemmesaltede og spegede efterårssild

  •  

  • Dressing:

  • 1-2 æbler (efter størrelse)

  • 1-2 løg (d.o.)

  • ½ l cremefraiche.

  • 1 spsk karry

  • ½ spsk honning

  • ca. 1/4-½ dl KOGENDE vand

  • ½ teske kværnet peber

  • smag til med salt

Sildene lægges til afdrypning på fx køkkenrulle og skæres derefter i passende stykker.

Æblerne skæres ud i små tern, gerne med skræl. Løgene skæres på samme måde.

Honning og karry røres ud i det kogende vand til en ensartet masse og blandes herefter i cremefraichen. Peber og salt tilsættes.

Bunden i det Atamon rensede patentglas dækkes med sildestykker. Oven på dette lægges et lag af løg og æblestykker, som derefter dækkes med dressing. Sådan forsættes lagvist indtil glasset er fuldt.

Sildene bør stå og trække et køligt sted, gerne i køleskab natten over hvorefter de er klar til servering!

Servering: På hjemmebagt surdejsrugbrød, med øl og kryddersnaps!

Kilde: Christian Tiedt

 

 

Birthe's Madside