Birthe's Madside

 

Ungarsk fiskegratin
4-6 personer
  • 2 store løg
  • 1-2 grønne peberfrugter
  • 15 g margarine
  • 400 g friske tomater eller 1 ds flåede tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk paprika
  • ¾ kogte, pillede kartofler
  • 600 g rødspættefileter
  • 1 tsk salt
  • 1 bæger creme fraiche 18% (175 ml)
  • 1 dl vand
  • ½ tsk paprika

Løg og peberfrugter skæres i tynde skiver, som svitses i margarinen. Tomaterne skæres i mindre stykker og tilsættes. Blandingen småkoger 5-10 min., til noget af væden er fordampet. Smages til med salt og paprika. Kartoflerne skæres i skiver. Rødspættefileterne drysses med salt. Kartofler, peberblanding og fisk kommes lagvis i et ildfast fad. Begynd og slut med kartofler og peberblanding, så fisken kommes i midten. Creme fraiche, vand og paprika piskes sammen og hældes over. Fadet stilles i ovnen på midterste ribbe 30-40 min ved 225C.

Kilde: Joanna Mørk Hansen

 

 

Birthe's Madside