Birthe's Madside

 

Urtedampede rokkevinger
Hovedretter, Gæstemad, Fisk, Skaldyr, Pasta - Personer: 4
  • 800 g Rokkevingefileter
  • 100 g Stenbider- eller lakserogn
  • 16 Friske blåmuslinger
  • 16 Nordsørejer
  • 2 Porrer
  • 2 Gulerødder
  • 6 Stilke dild
  • 4 Stilke citronmelisse
  • 400 g Frisk båndpasta
  • 2 dl Tør hvidvin
  • 6 dl Piskefløde
  • Salt og peber
  • Smør

Rokkevingefileterne skæres i små koteletter. Gulerødderne skrælles og strimles. Porrerne skylles og skæres i skiver på langs. Læg gulerødder og porrer i en gryde og dæk dem med rokkevingerne. Hæld hvidvin og piskefløde ved og damp fisk og grøntsager under låg i 5 min. Tilsæt muslingerne og lad dem dampe med, til de åbner sig. Muslingerne tages op, og fisk og urter dampes i endnu 5 min. Imens koges pastaen i rigeligt letsaltet vand i 4-5 min. Fisken tages op. Saucen koges jævn og tilsættes hakket dild og en stilk citronmelisse. Smag til med salt og peber. Pastaen hældes i en sigte, drypper af et kort øjeblik, og anrettes på 4 tallerkner. Ovenpå lægges den dampede fisk, pyntet med muslinger og rejer. Saucen hældes rundt om retten. Rokkevingerne pyntes med rognen og nogle blade citronmelisse. Serveres med flutes og grøn salat.

Kilde: Stine Hansen, 20 Aug 93

 

 

Birthe's Madside