Birthe's Madside

 

Urtepande med blæksprutter
  • 5 dl tomatjuice
  • ¼ dl olivenolie
  • 300 g små gullerødder
  • 3 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 15 letknuste hele sorte peberkorn
  • salt
  • 200 g blæksprutter i ringe eller mindre stykker

Skær gulerødder i stynde skiver på skrå, løgene i tynde både og hvidløgsfeddene i tynde skiver. Kom det hele i en dyb pande sammen med tomatjuice, salt og peber samt halvdelen af basilikum, revet i mindre stykker. Bring det i kog, læg låg over og lad det simre 15 minutter. Rør de optøede blæksprutter i den varme sauce sammen med resten af basilikum og olien. Lad retten simre svagt 12 minutter. Smag til med salt og servér retten varm eller kold med løse ris eller frisk flute til.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside