Birthe's Madside

 

Amerikansk kalkunpie
4 personer
  • Dej:
  • 175 g hvedemel
  • 75 g smør
  • 1 æggeblomme
  • 2 tsk tørret timian
  • 1 knsp salt
  • ca. ½ dl koldt vand
  • æggehvide til pensling
  • Kalkunfyld:
  • 300 g kalkunbryst
  • 1 løg
  • 3 gulerødder
  • 2-3 stilke blegselleri
  • 30 g smør
  • 3 spsk mel
  • 3 dl hønsebouillon
  • 2 stilke frisk timian
  • salt og peber

Hak smørret i melet og smuldr det ensartet. Tilsæt æggeblomme (gem hviden) og krydderier og saml hurtigt dejen med koldt vand. Eller kom samtlige ingredienser i en foodprocessor, og dejen er samlet på rekordtid. Læg dejen i køleskabet, mens fyldet tilberedes.

Skær kalkunkødet i smalle strimler. Rengør grønsagerne og skær dem i skiver. Varm smørret på en stor pande og svits kød og grønsager heri nogle minutter for god varme, mens der røres. Drys melet over og tilsæt suppen gradvist under omrøring. Smag stuvningen til med timian, salt og peber og fordel den i bunden af at tærtefad (ca. 24 cm i diameter).

Rul dejen ud og læg den over fyldet som låg, skær den til i siderne og tryk den godt fast. Udstik resterne af dejen med en lille form. Pensl dejen med sammenpisket æggehvide. Fæstn de små figurer på dejlåget, pensl igen og bag derefter pien i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter.

 

 

Birthe's Madside