Birthe's Madside

 

Andebryst farseret med brøndkarse og cognacmarinerede, soltørrede figener
6 personer
  • 3 andebryster
  • salt
  • peber
  • 100 g brøndkarse
  • 2 spsk olivenolie
  • 100 g soltørrede figner
  • 1 dl vand
  • 1 laurbærblad
  • saften af 1 lime
  • 1 spsk cognac
  • 500g nye kartofler
  • 8 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • salt
  • Pynt og tilbehør:
  • ekstra brøndkarse
  • 12 limeskiver
  • creme fraiche 38%

Lav et snit i hvert andebryst på kødsiden og skær ud til begge sider. Åbn hvert bryst og krydr med salt og peber. Skyl brøndkarsen og kom den i en kasserolle med det vand, der hænger ved, og lad den dampe under låg i 3 minutter, til den er lige akkurat falder sammen. Dup den tør på et stykke køkkenrulle. Snit den let igennem og fordel den i andebrysterne. Fold kødet sammen og bind en bomuldstråd om. Brun brysterne på skindsiderne i den meget varme olie. Vend dem og brun dem let på kødsiden, skru ned og læg et låg halvt over og lad dem simre i 25 minutter. Sluk og lad dem trække i 10 minutter. Kog vand og laurbærblad. Dek figner i halve og kom dem i sammen med limesaften og bring det igen i kog og lad det koge 2-3 minutter. Sluk og lad fignerne køle af i vandet. Si vandet fra og vend fignerne i en sjat cognac. Del kartoflerne i små stykker. Pil hvidløg og skær dem i kvarte. Varm olien til middelvarm og kom kartoflerne, der er blandet med hvidløgene på og lad dem dampe uden at brune. Vend let i dem og giv dem 4-5 minutter, så de bliver mørke. Skru op og giv dem 4-5 minutter for stærk varme, så de bliver sprøde og gyldne. Drys med salt. Server andebrysterne i skiver sammen med frisk brøndkarse, figner med limeskiver og de stegte kartofler. Giv creme fraiche til.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 4

 

 

Birthe's Madside