Birthe's Madside

 

Andebryst med appelsin
4 personer
  • 2 andebrystfileter
  • saft af 2 appelsiner
  • strimlet skal af 1 appelsin
  • 4 dl andebouillon
  • ½ dl tør hvidvin
  • ca. 2 tsk majsstivelse
  • 2 appelsiner i skiver
  • smør

Skindsiden af andebrystfileterne ridses. Kødet steges på en pande, først med skindsiden nedad ca. 10 min., derefter ca. 8 min. med kødsiden ned. Kødet hviler, mens saucen tilberedes.

Den fintskårne appelsinskal koges ca. 5 min. i vand og afdryppes. 2-3 spsk stegesky fra panden kommes i en gryde. Appelsinsaft, vin og andebouillon tilsættes og saucen koges lidt ind. Majsstivelsen udrøres i lidt koldt vand og saucen jævnes. Saucen smages til med salt og peber.

Appelsinskiverne steges let på en pande i lidt smør. Anden serveres skåret i tynde skrå skiver, garneret med appelsinskiver og drysset med den strimlede kogte appelsinskal.

 

 

Birthe's Madside