Birthe's Madside

 

Andelår med kartofler og linser
  • 2 andelår
  • 200 g løg
  • 600 g kartofler
  • 100 g linser
  • 3 laurbær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 øl, f.eks. skibsøl, mørk/lys Gambrinus, påskeøl
  • ½ liter vand
  • salt, peber
  • evt. hakket persille

Del andelårene i to. Del herefter overlårene i to ned langs benet. Hak løgene. Skræl kartoflerne og skær dem i halvgrove stykker. Hak hvidløget fint. Brun lårstykkerne i en gryde. Kom løg, laurbær og hvidløg ved. Krydr med salt og peber. Tilsæt efter et par minutter øl og vand. Kog op og kog videre ca. 1½ time under låg til lårene er møre. Kom linserne og kartoflerne i grove tern ved og kog videre uden låg. Retten jævner let, og kartoflerne er møre.

Anret på tallerkner og kom evt. persille på toppen.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside